Millist infot annab sinu e-mail?Ma saan päevas 40-70 e-maili. Tohutu hulk infot.
Aga info on väga väärtuslik. E-mail näitab inimese kohta juba nii palju, et seda lugedes olen õppinud aru saama inimese tegelikest probleemidest.
Alustame nimest.
Kui su e-maili aadress on “kollanekiisuke@gmail.com” “lillekene@gmail.com” või “liinaolen@gmail.com” siis kas see on tõsiseltvõetav?
Sellise mailiaadressiga võid kirjutada oma kallile kaaslasele, natukene labase suhtlusportaali klientidele või sõbrannadetšätti, aga see on ka kõik. Kui sa saadad kirju sellise mailiaadressi pealt, kasutades sellist signatuuri, näitab see, et sa ei ole suureks kasvanud ja ei teadvusta endale ei oma elu ega olukordi. Sorry, aga sa paistad arengus pidama jäänuna. Paraku tihti on sellise maili taga viiekümnesed naisterahvad.
Saates võõrale inimesele e-maili kasuta palun oma nime, mail on esimese suhtlemise puhul sinu visiitkaart.
Mina ei vasta ebaviisakatele kirjadele.Kui inimene ei oska öelda tere, ei tutvusta end ei lõpeta maili korrektselt, siis lendab see kiri rämpsposti.
“Pane mulle kaarte” või “Tahan kaarte” stiilis pöördumine on nõme ja ma ei kuluta sellise inimese peale aega, tema probleem on kultuuritus, oskamatus suhelda ja ebaviisakus, miks ma peaksin tahtma sellise inimesega kohtuda või tema ellu süveneda, kogu see elu on tal selline.
Ma ei talu kui meesterahvad pöörduvads mu poole sinatades ja suheldes nagu oma “kamudega” garaažis, selline “omamehejutt”! Selline kiri saab vastuse: õpi käituma! Sina peale minnakse naisterahva ettepanekul ja ma ei ole su naabrimees, ma olen sulle täiesti võõras inimene, kelle poole pöördud sa abi vajades. Käitu viisakalt.
Kui inimene ei kirjuta enda nime alla, siis ma ei vasta mailile. Sina ei usalda oma nime öelda, aga mina pean usaldama sind enda vastuvõturuumi tulema? Miks? Kui tahad, et ma sind aitan, siis sobran ma su kõige sügavamates hingesoppides, aga sa ei julge ka oma nime öelda! Tegu ei ole ju Michael Jacksoniga, et see info kohe sadu tuhandeid väärt oleks.
Sõnaga, vaata enda saadetud e-mail üle, kas sa ise tahaksid sellist saada ja mida see sinu kohta räägib.
Analüüsi.
Ja arvesta, et ma saan neid maile meeletult, kõiki aidata ei jõua, tuleb sorteerida ja abi saavad viisakad inimesed, kellele ma oma vastuvõturuumi ukse rõõmuga avan.

Ilusat päeva,
Kirsti