Kuidas pingelisel ajal rahulikult uinuda?

Mulle on viimasel ajal päris mitu inimest kurtnud, et nad ei suuda peale pingelist päeva magama jääda. Mõtted lihtsalt ei anna rahu, uni ei tule ja ärevus ei lähe kehast välja.
Ma oskan soovitada sellisel puhul vaid asju, mida ise katsetanud olen ja mis minu (ja veel mõne inimese) peal toimivad.
Pole midagi rahustavamat voolavast veest! Ma tean, et osad inimesed armastavad enne voodisse minekut soojas vannis mõnuleda, igati õige tegevus. Pange sinna vanni ka kõvasti meresoola! Sool on üks tubli puhastaja. Mida mõnusamaks enda olemise teha suudate, seda rohkem teie keha ja vaim lõdvestuvad.
Mul on omamoodi kiiks, mina ei suuda vannis käia. Ma ei talu lihtsalt seisvat vett enda ümber, see tekitab mul lämbumistunde. Mu laste isa üritas mind mingi aeg veenda, et tegelikult on vanniskäik väga mõnus tegevus, me ostsime kunagi (minu soovil) koju mullitava ja masseeriva vannigi, esikülg klaasist (mulle tundus, et see teeb olemise avaramaks), ta tassis mulle vannituppa küünlaid, vahukat ja viinamarju…ei teinud see mu vanniskäiku meeldivamaks. Mul on seisva vee foobia.
Seega, minu kõige mõnusam “õhtul keha vabaks” rituaalisoovitus: voolav vesi, nii kuum kui teie keha kannatab. Mida kuumem, seda parem. Kallake dušipõrandale rohkelt meresoola, seiske selle peal ja kujutage ette, kuidas kõik läbielatu ja vastuvõetu läbi keha jalgadesse ja sealt soola sisse vajub. Dušigeeli asemel kasutage ka meresoola. Tõeliselt mõnus, koorib ja puhastab ja on nahale kasulik. Soolaga saab pesta maha ka kõik selle, mille olete enda välja lubanud, aga mida te seal hoida ei taha. Halvad sõnad, kellegi pahad mõtted, süüdistused… Peske maha!
Voolava vee ja soolaga teeb imesid, uskuge mind!
Kuidas peatada mõtteid peas, see on teine teema. Mulle õpetas hea nipi kunagi üks näitleja. Tuleb suuta kujutada ette, et su peas ongi on / off nupp ja sa lihtsalt lülitadki selle nupu off’ile. Ei ole kohe toimiv nipp, aga kui seda pidevalt harjutada ja ikka ehedalt endale visualiseerida-toimib! Minu puhul küll.
Proovige ja katsetage.

Ilusat und!

Kirsti