Mees jättis maha ja sul on nüüd eluisu otsas?

“Mu mees jättis mu maha, mu maailm varises kokku, ma ei näe enam oma elul mõtet, sest ma ei oska ilma temata elada. Mul on depressioon. Ma ei saa enam kunagi õnnelikuks ja mul ei olegi elus enam mitte midagi!” on laused, mida tihti kasutavad mahajäetud naised.
“Appi, kuidas sa end ise nii nurka elanud oled!” on minu esimene mõtle sel puhul.
Kui inimene rajab ja ehitab oma elu ainult teisele inimesele…no mis elu see on?
Kust pärineb suhtumine, et ma saan õnnelik olla vaid selle inimesega koos? See pärineb ebakindlusest!
Inimene ei tohiks mitte kunagi oma elu rajada teisele inimesele, ikka vaid enda laotavale vundamendile. Kui panedki vastutuse oma õnne eest teise õlule, siis usu mind, ta väsib sinu vastutuse koorma kandmisest ära. Tal on enda eest ka vastutada. Ta jätab su nii ehk naa ühel päeval maha. Mitte ükski teine inimene ei saa teha sind õnnelikuks, ikka ainult sina ise.
Õnn ei seisne kellegagi koosolemises, õnn seisneb endaga rahulolus, enese hindamises ja sellise endana teiste seltskonna nautimises. Aga kui teine inimene su kõrvalt ära otsustab minna, siis sinu maailm ei tohi sellest kokku variseda! Sinu enda maailm peab ikka oma jalal seisma.
Oi kui palju on neid naisi, kes elavadki mehe kummardamiseks. Jooksevad, siblivad, kannavad pudru ette ja panevad selga vaid selle kleidi, mille mees heaks kiidab! Mul küsimus: oled sa ta ema? Oled sa tema alam? Kes sa oled?
Miks peaks mees sind ihaldama? Mõtle sellele.
Ja kui sa leiad, et sinu ainus variant olla õnnelik on kellegi külge klammerdumine, siis küsin ka: kaua sa ise takjat varruka küljes talud? Ikka kisud lahti.
Naised, leidke end üles! Leidke ENDALE ka elu, sihid, huvid…unustage see loll lause, et ma ei saa ilma temata õnnelik olla! Saad küll! Sinu õnn elab sinu sees, see on sinu sisemaailm ja kui seda ei ole, vot siis oled kehvas seisus ja õnnetu inimene.
Aga loobuda oma eluisust, sest keegi jättis su maha!
Mu vanaema kasutas selle kohta head lauset: “Kui hea ja armastav mees ära sureb, siis nuta. Nuta seni, kaua pisaraid jagub. Kui mees su maha jätab, siis viska pea selga, siis ei nuta. Kehv suhe ja sitt mees oli lihtsalt!”

Enesekindlust soovides

Kirsti