Üksik naine, ära mandu! Leia noor armuke!

“Kas ma olen Sinu arvates imelik?” küsis üks naine mu käest paar päeva tagasi. Põhjus, miks ma teda imelikuks oleksin pidanud pidama, seisnes selles, et tal on 23 aastat noorem mees. Täpsemalt siis, see mees ongi 23 aastane.
Ma ei saanud sellest küsimusest aru, minu jaoks nimelt ei eksisteeri inimeste vanus numbritena. Inimene on nii vana kui vana on tema hing. Nii lihtne see ongi! On inimesi kes on juba 20 aastaselt hädised ja “peast vanad” ja on inimesi kelle puhul ei ole ükski number liiga suur. On noori kes on kordades arukamad, targemad ja elukogenumad kui nende vanemad ja on vanemaid kes elus seda elukogemust ja tarkust ei omandagi. Siin ei saa teha üldistusi. Mitte kunagi.
Jäime selle naisega sel teemal vestlema. Selgus, et tema viiekümne aastane mees läks 21 aastase naisterahva juurde, sellele ei vaata aga ükski sõber etteheitva pilguga. Äge mees, noored naised tahavad! Kui 46 aastasel naisel on aga 23 aastane mees, siis miks see peaks imelik olema? Kuhu jäävad kiidusõnad: äge naine, noored mehed tahavad?!
Millest selline arvamuste erinevus?
See naisterahvas ütles, et tal pole sellist tunnet kunagi varem elus olnud, teda pole keegi nii hoidnud ja ta silmad ei olegi nii varem säranud. Ta ärkab hommikul naeratus suul. Mis selles siis halba on? Vastupidi, õnnelikud inimesed teevad maailma paremaks.
Mõni 45 aastane naine on kordades coolim kui temast kakskümmend aastat noorem suguõde ja ma usun, et ka arukal 23 aastasel meesterahval on selle naisega rääkida rohkem kui küll. Asi ei ole kunagi vanuses, asi on inimestes.
Mul on hästi palju väga noori sõpru. Kord küsis üks meesterahvas, et millest ma nendega räägin? Mul jäi hing kinni! Tänapäeva noored on nii laia silmaringi ja avatud mõttemaailmaga, lisaks eelarvamustevabad, nendega on põnev ja arendav suhelda. Mind huvitab nende mõttemaailm, ma ei viitsi tammuda paigal ja taguda vastu rinda, et mina olen tark ja sina ei tea midagi. Ma ei pea sellist käitumist arukaks. Aga ma ei kuula ka muusikat, mille ma juba “ärakuulanud” olen ja ei nostalgitse 90ndate nahkpükste suhtes.
Kui neljakümnesed rohkem kahekümnestega suhtleks…ma arvan, et seda “mu best b4 hakkab ümber saama”-juttu oleks tunduvalt vähem. Inimeste hinged püsiksid kauem noorena.
Meelelahutajate kohta öeldakse tihti, et nad ei vanane. Just seetõttu, et meelelahutusmaailmas ei loe vanus, loeb inimene ja tema iseloom, töökus ja andekus. Siin suhtlevad kõik kõigiga võrdselt ja ongi justkui üheealised.
Kuhu ma siis tahan selle jutuga jõuda?
Naised, kui teie mees ära jalutab, võtke endale noor armuke. Kasud on mõlemapoolsed, teie ärkate jälle ellu, lööte särama ja kaotate 10-15 eluaastat ning kõvasti kaalu ( see ju ongi see ihaldatud salapärane nooruseeliksiir) ning noor mees saab korraliku kogemuse! Ja kui keegi viltu vaatab, siis on see tema probleem. Ta muide vananeb teist kiiremini!
Sama kehtib meeste puhul, hoidke oma hing noorena, on tuju parem, tervis korras ja kurdate vähem!

Sära silmadesse soovides,

Kirsti